Fortellerverksted
Jobber du som lærer eller formidler og ønsker å bruke muntlig fortelling i ditt arbeid?
Muntlig fortellinger i det flerspråklige klasserommet gir deltakerne en unik mulighet til å styrke språklige ferdigheter, bygge tillit og uttrykke seg på en meningsfull måte. I dette todagers kurset lærer du mer om fordelene ved å bruke fortellinger i språkopplæring, men kurset er først og fremst praktisk! Du vil lære hvordan du selv kan formidle fortellinger i klasserommet og ulike teknikker og øvelser som både du og elevene dine kan ha glede av i klasserommet.
Jeg fascineres stadig over hvilken kraft og magi som finnes i fortellinger vi omgir oss med. Om det er barn, unge eller voksne, om de har lite eller mye utdanning, om de kommer fra ulike kulturer, språk, kvinner, menn… Det spiller ingen rolle “ALLE” opplever magien i en god fortelling!
En praktisk workshop som gir deg konkrete verktøy å ta med tilbake til klasserommet.
Fortellinger er et kraftig pedagogisk verktøy som kan engasjere og motivere både elever og lærere. De er enkle å huske, underholdende, og effektive for å formidle komplekse konsepter på en forståelig måte. I klasserommet bidrar muntlig fortelling til utvikling av språklige ferdigheter, interkulturell forståelse, og kreativitet. Det skaper også et fellesskap hvor deltakerne kan uttrykke seg fritt og utforske sine tanker og følelser gjennom fortellingens univers.
Etter å ha vært på kurs har du med deg minst én fortelling du kan dele videre, og en verktøykasse du kan bruke for å engasjere elevene gjennom historiefortelling. Da er du i gang!
🔸 Boken Grenseløse fortellinger inngår i kurset.
Hva kan du forvente?
Hvem passer fortelleverkstedet for?
Hvorfor fortellerverksted
Fortellingene binder oss sammen
Fortellinger har eksistert i alle kulturer til alle tider, og de binder oss sammen på tvers av språk og grenser. Enten det handler om personlige livshistorier, myter, eventyr eller anekdoter, så har alle en historie å dele.
På fortellerverkstedet inviterer vi deg til å utforske denne magien og lære hvordan du kan bruke muntlig fortelling som et verktøy for læring, kommunikasjon, og samhold. Gjennom to dager med intensivt, praktisk arbeid vil du få muligheten til å utvikle dine fortellerferdigheter, uansett om du er lærer, student, eller bare nysgjerrig på fortellingens kraft.
Praktisk informasjon
Pris pr person vil variere med gruppestørrelse
Ta kontakt hvis du har spørsmål, vil bli holdt oppdatert om kommende kurs (eller hvis du vil bestille kurs til din organisasjon eller bedrift).
Er du klar til å oppdage fortellingens kraft? Ta kontakt og bli en del av et fellesskap som verdsetter og forsterker fortellingens magi!
Jeg vil vite mer om fortellerverkstedet
We won't send spam. Unsubscribe at any time.
Kursholder
Tone Evensen har lang erfaring med å bruke fortellinger i det flerspråklige klasserommet. Hun har ledet og bidratt i en rekke prosjekter og har gitt ut bøkene “Grenseløse fortellinger” (2019) og “Livsmestring gjennom fortellinger” (2021). Hun er opptatt av å se flerspråklighet og mangfold som en ressurs i klasserommet. Fortellingene hun jobber med favner mange tema og hun elsker og holde kurs og få fram fortellerstemmen i alle.
Grenseløse fortellinger
Mange øvelser og aktiviteter som kan gjennomføres i arbeid med muntlige fortellinger i det flerspråklige klasserommet. Alle elever har en historie å fortelle! Muntlig fortelling er en måte å uttrykke individuell og kulturell identitet på. I denne boka får du mange fine eksempler på aktiviteter og øvelser du kan bruke i arbeidet med muntlig fortelling i klasserommet.
Livsmestring gjennom fortellinger
Gjennom arbeidet med fortellingene og aktivitetene i denne boka vil elevene få mulighet til å utvikle en trygg identitet og et positivt selvbilde. De skal reflektere rundt betydningen av språk og kommunikasjon knyttet til identitet og relasjoner. De oppfordres til å ta egne valg og stå for egne meninger. De vil også få anledning til å reflektere over egne følelser og holdninger og se disse i et kritisk lys. Det å kunne forestille seg verden som annerledes enn slik man selv opplever den, altså å kunne se noe fra et annet perspektiv enn sitt eget, er en betydningsfull evne elevene kan oppøve gjennom å arbeide med fortellinger.